Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Η κούκλα της τάξης

    Η κούκλα τάξης αποτελεί ένα άριστο εργαλείο για την σχολική δραστηριότητα. Ειδικά τις πρώτες μέρες που είναι και οι ημέρες ένταξης των μικρών μαθητών στην σχολική τάξη. 

Τούτες οι κούκλες είναι γαντόκουκλες έχουν εύκολη κίνηση με όλο το σώμα. Το χέρι μας μπαίνει στην εσοχή στο πίσω μέρος του σώματος της κούκλας και το άλλο χέρι κινεί το χέρι της κούκλας. Έτσι μαθαίνουν τα παιδιά να κινούν τις κούκλες. Είναι φτιαγμένες από ύφασμα, απαλές στην αφή και εύκολες στο παιχνίδι. Το ύψος τους είναι από 80-100 εκατοστά.
η νεράιδα του νερού




η γιαγιά παραδοσούλα
Θα είναι η συντροφιά μας όλη την σχολική χρονιά.
Σαν χειροποίητη κούκλα είναι μοναδική. Μπορεί το πατρόν και η κατασκευή να είναι ίδια σε όλες τις κούκλες, όμως τα χρώματα και τα χαρακτηριστικά κάθε μιας διαφέρουν. Έτσι κάνουν κάθε κούκλα μοναδική. Αυτή είναι εξ άλλου η γοητεία του χειροποίητου.
Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στο αγόρι ή στο κορίτσι.
Δημιουργήσετε την δική σας κούκλα κι εμείς να την υλοποιήσουμε.
αγόρι & κορίτσι
Αυτή μπορεί να είναι μια νεράιδα, μια γιαγιά για την γωνιά των παραμυθιών , ένα παιδάκι για κάθε εποχή.

Δραστηριότητα:

Η κούκλα τάξης είναι κούκλα που παίζει μαζί με τα παιδιά στην γωνιά της συζήτησης. Το παιδί κινώντας ολόκληρο το σώμα του κινεί την κούκλα. Με αυτό τον απλό τρόπο μαθαίνει το αξίωμα του κουκλοθεάτρου: κινούμαι εγώ, κινείται και η κούκλα.
Η κούκλα είναι δίπλα μας σε κάθε δραστηριότητα μαθαίνει και αυτή μαζί μας.

Φιλοξενία



Το παιδί μπορεί να φιλοξενήσει την κούκλα στο σπίτι του και να την φέρει στο σχολείο την επόμενη ημέρα. Η μητέρα μπορεί να μας αναφέρει μερικές στιγμές του παιχνιδιού ή πως υποδέχτηκαν την κούκλα στο σπίτι. Ετσι το σχολείο ανοίγει την πόρτα του στο ευρύτερο περιβάλλον της κοινωνίας.

 

Αποκτήστε την τώρα:

Στείλτε μας ένα email  στο kouklotheatrolamias@gmail.com  αν θέλετε την δική σας κούκλα τάξης. Και μην ξεχνάτε κάθε κούκλα είναι μοναδική!!!


Μοναδική προσφορά!! Μόνο 30 ευρώ η κάθε κούκλα.










Δώρο τα έξοδα αποστολής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η χρήση της κούκλας.

         Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εισάγουμε ένα θέμα στην σχολική τάξη. Ένας από τους καλύτερους είναι: μια κούκλα. Κατά την διάρκ...