Βιογραφικό- Οι δράσεις μας

Η Αναστασία Ξηρομερίτου γεννήθηκε και ζει στην Λαμία, είναι Νηπιαγωγός και αποφοίτησε από την Σχολή Νηπιαγωγών Αθήνας το 1984.

 Παράλληλα δίπλα στη μεγάλη μορφή του ελληνικού κουκλοθέατρου την Ελένη Θεοχάρη Περάκη πήρε τα πρώτα μαθήματα για την τέχνη αυτή.  
Εργάστηκε σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία και δημόσια για 20 χρόνια στον νομό Φθιώτιδας
 Μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο το 2000 .
Διετέλεσε υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων του νομού Φθιώτιδας και αυτή την στιγμή ασχολείται αποκλειστικά με την δραστηριότητα του κουκλοθέατρου. 
Πραγματοποίησε σε συνεργασία με τα ΙΕΚ Λαμίας και Λιβαδειάς καθώς και με το ΠΕΚ Λαμίας πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων για    εκπαιδευτικούς, αναδεικνύοντας την χρησιμότητα της τέχνης του κουκλοθεάτρου στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Από το 1999 πραγματοποιεί εκπαιδευτικά σεμινάρια σ όλη την Ελλάδα με σκοπό την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών στο κουκλοθέατρο. 

Συγγραφικό έργο

Έχει συγγράψει τέσσερα βιβλία 
"Οι τέσσερις εποχές ο κύκλος του χρόνου" εκπαιδευτικό βοήθημα για την έννοια του χρόνου στην προσχολική και πρώτο σχολική ηλικία
" Ο γάμος της ποντικούλας" διασκευή από λαϊκό παραμύθι εικονογραφημένο  από τα παιδιά που παρακολουθούσαν τις παραστάσεις.
" Σώστε τα πάντα στη Γη" περιβαλλοντικό παραμύθι
"Τα μαγικά μολύβια"  Μια ιστορία για τα χρώματα.

 

Παραστάσεις μικροθεάτρου

Το «Κουκλοθέατρο Αναστασίας Ξηρομερίτου» πραγματοποιεί σ όλη την Ελλάδα παραστάσεις μικροθέατρου τόσο συνεργαζόμενο με εκπαιδευτικούς φορείς αλλά και με πολιτιστικούς και δημοτικούς. 
Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται με μικτή τεχνική θεάτρου κούκλας και σκιών αλλά και με την παρουσία ηθοποιού.
Εργαστήρι κούκλας

Από το 1988 κατασκευάζει χειροποίητες κούκλες οι οποίες αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο για κάθε εκπαιδευτικό. θεματικές εκθέσεις

Από το 2010 πραγματοποιεί θεματικές εκθέσεις με σκοπό να προβάλουν την θεατρική κούκλα.
Έχουν πραγματοποιηθεί οι εξής εκθέσεις: 
Γοητεία γυναικών

Ιστορία της Λαμίας
Ο Λεωνίδας


ο Ξέρξης 

Θηβαγενείς ήρωες
Αντιγόνη και Ισμήνη
ο Ηρακλής και η ΧλιδήΔώδεκα
Ήρα
Αγάπης άστρα

Η πιο όμορφη θάλασσα
Η κιβωτός του Νώε
Οδυσσέας


Ευρυδίκη 
ο Άδης Χρόνου πορεία  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η χρήση της κούκλας.

         Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εισάγουμε ένα θέμα στην σχολική τάξη. Ένας από τους καλύτερους είναι: μια κούκλα. Κατά την διάρκ...