Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Κοινωνικές επιστήμες- αυτοεκτίμηση

Η κασέλα με το θησαυρό κάποιου διάσημου προσώπου

Για να τονώσουμε την αυτοεκτίμηση και την ομαλή κοινωνικοποίηση των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον μπορούμε να παίξουμε διάφορα παιχνίδια – δραστηριότητες.
Να ένα ευρηματικό που θα ευχαριστήσει τα παιδιά άλλα και θα φέρει αυτή την ατμόσφαιρα της χαράς στο σπίτι.

Θα χρειαστούμε:

Ένα κουτί ίσως από παπούτσια. 
Αυτό το κουτί θα γίνει η κασέλα που περιέχει τον θησαυρό ενός διάσημου προσώπου.
Σχεδιάζουμε μερικά χαρούμενα πρόσωπα επάνω σε χαρτόνι και τα κόβουμε.
Σε τακτά χρονικά διαστήματα,διαλέγουμε κάποιο παιδί για να παίξει εκείνη την ημέρα τον ρόλο του διάσημου προσώπου στο οποίο ανήκει ο θησαυρός. Σιγουρεύεστε ότι όλα τα παιδιά με την σειρά τους έχουν πάρει τον ρόλο αυτό.



'Όταν τα παιδιά μαζευτούν στην παρεούλα ζητάτε να πουν στο συμμαθητή τους που έχει επιλεγεί για να παραστήσει το διάσημο πρόσωπο τι τους αρέσει επάνω του.
Η νηπιαγωγός εκτελεί τότε τα χρέη γραμματέα, σημειώνοντας τις φράσεις των παιδιών στην πίσω πλευρά καθενός από τα χαρούμενα πρόσωπα.
Ο Γιώργος είναι καλόκαρδος
Ο Γιώργος είναι έξυπνος.
Μου αρέσει που ο Γιώργος είναι φίλος μου
Οι σκέψεις αυτές των παιδιών αποτυπώνονται στο χαρτί και το «διάσημο πρόσωπο» παίρνει μαζί του σπίτι την κασέλα, που είναι γεμάτη από τα χαρούμενα πρόσωπα με τα σχόλια, για να την δείξει στην οικογένειά του.

Στο σπίτι μπορεί να βάλει μέσα ένα αγαπημένο του παιχνίδι ή ένα βιβλίο ώστε να το μοιραστεί με τα παιδιά την επόμενη ημέρα όταν επιστρέψει την κασέλα στο σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η χρήση της κούκλας.

         Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εισάγουμε ένα θέμα στην σχολική τάξη. Ένας από τους καλύτερους είναι: μια κούκλα. Κατά την διάρκ...