Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Αστέρι & Φιλί το νέο μας βιβλίο.

Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε  το νέο μας βιβλίο : "Αστέρι & Φιλί".   Πρόκειται για μια τρυφερή  ιστορία που ό...

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΚΟΥΚΛΕΣ & ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Σε τούτη την σελίδα θα σας παρουσιάσουμε τις χειροποίητες κούκλες μας και το παιδαγωγικό μας υλικό. Δημιουργούμε κούκλες από το 1988 και συνεχίζουμε. Θέλουμε να είμαστε κοντά στον εκπαιδευτικό , κοντά στον γονιό. Αφουγκραζόμαστε την έγνοια του για το παιδί και την ανάπτυξή του.
Το 1985 πρωτοδούλεψα σε ένα νηπιαγωγείο της πόλης μου. Το πρώτο πράγμα που έψαξα να βρω ήταν οι κούκλες για το κουκλοθέατρο. Απογοήτευση! Κούκλες με πλαστικό κεφάλι και χωρίς καθόλου γούστο για τα παιδιά. Από εκείνη την στιγμή υποσχέθηκα στον εαυτό μου, αλλά και στα παιδιά που είχα στην τάξη μου πως θα έβρισκα κάτι άλλο για να παίξουμε καλό κουκλοθέατρο. 
Το ύφασμα ήταν μια πολύ ωραία λύση. Είναι ένα υλικό φιλικό στην αφή και μπορείς να δημιουργήσεις άπειρα πράγματα.
Έτσι μαζί με τα παιδιά ή μόνη μου στο εργαστήρι μου από τότε δημιουργώ κούκλες.
Δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς αυτές! Είναι κάτι που με χαροποιεί και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω.
Από τότε που έφτιαξα την πρώτη κούκλα στο εργαστήρι μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά. Συνεχώς αλλάζουν. Τα πατρόν, ο τρόπος κατασκευής, τα υλικά. Ένα μένει ίδιο: ή αγάπη, το μεράκι, το πάθος για την δημιουργία. Ήρθαν και εποχές δύσκολες και θα έρθουν  κι άλλες, αλλά αυτό που με κρατά είναι το βλέμμα κάθε κούκλας. Η αίσθηση, ότι μπορείς να δημιουργήσεις ότι η έμπνευση σου επιβάλει, ότι δεις στο όνειρό σου! 
Δείτε τις δημιουργίες μας. Μην διστάσετε να μας ρωτήσετε για την κατασκευή αλλά και για την παρουσίαση τους στα παιδιά. Τα σχόλιά σας θα μας βοηθήσουν να τις βελτιώσουμε και να πετύχουμε το καλύτερο για όλους: γονείς εκπαιδευτικούς και παιδιά.


Εκπαιδευτικές σειρές


Η έννοια του χρόνου
Οι εποχές


Μεγάλες μαρότ σε δύο μεγέθη 100 cm και 85 cm. Οι κούκλες αυτές έχουν μια ειδική βάση στήριξης και μπορείτε να διακοσμήσετε με αυτές το παιδικό δωμάτιο ή την τάξη. Μπορούν να χορέψουν και να μιλήσουν στα παιδιά για την εποχή. Κινούνται μπροστά στα παιδιά. 

Δημιουργική ιδέα:

Παρουσιάζονται και σε γιορτή ανάμεσα στα παιδιά δίνοντας μια άλλη νότα στην παρουσία των παιδιών. Συνοδεύονται με ebook δραστηριοτήτων και παραμυθιών καθώς και με τέσσερα τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για αυτές από τον Μανόλη Φιλιππάκη.


άνοιξη μικρή μαρότ 85 cm

άνοιξη μεγάλη μαρότ 100cm

μεγάλη μαρότ 
μικρή μαρότ    
Η προσφορά μας συνεχίζετε

Προμηθευτείτε τώρα τις κούκλες μαρότ "εποχές" σε τιμή έκπληξη! οι κούκλες συνοδεύονται και με cd μουσικής με στίχους του Μανώλη Φιλλιπάκη.

Οι τέσσερις εποχές και οι μήνες

οι εποχές και οι μήνες
Κούκλες γαντόκουκλες με πολύ εύχρηστο χειρισμό. Συνοδεύονται και με τρεις δαχτυλόκουκλες ώστε η παρουσίαση  της εποχής να είναι ολοκληρωμένη. Συνοδεύονται με ebook δραστηριοτήτων και παραμυθιών καθώς και με τέσσερα τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για αυτές από τον Μανόλη Φιλιππάκη.

άνοιξη με τους μήνες


Γαντόκουκλες

μικρές εύχρηστες γαντόκουκλες για την παράστασή μας. Παρουσιάζουν τις τέσσερις εποχές. συνοδεύονται από cd με τραγούδια αλλά και ebook παραμυθιών και δραστηριοτήτων.

γαντόκουκλες εποχές
 "Να ΄τανε το 21"

Δημιουργήσαμε σειρές από θεατρόκουκλες οι οποίες θα σας βοηθήσουν να παρουσιάσετε πιο ζωντανά στους μαθητές και όχι μόνο τα γεγονότα της επανάστασης του 21.
Κάθε σειρά συνοδεύεται και από υλικό με δραστηριότητες - κατασκευές- ιστορίες έτσι ώστε οι κούκλες θα ζωντανέψουν και τα παιδιά θα βιώσουν τα γεγονότα του 1821 πιο ζωντανά.
Μαροτίτσες

βλαχοπούλα
οι κρητικοίΚουκλίτσες ύψους 20 εκατοστών που το παιδί μπορεί να τις κινεί πολύ εύκολα και να λέει την ιστορία ή ένα ποίημα.
Διατίθενται σε ένα σετ των τριών τεμαχίων, με δύο ανδρικές φιγούρες ( τσολιάς- κρητικός) και μια γυναικεία. Τα χρώματα στην φορεσιά της βλαχοπούλας μπορεί να ποικίλουν.

Άριστο αναμνηστικό για εκδήλωση από σύλλογο ή σχολείο.


γαντόκουκλες


Τα ελληνάκια


Δύο γαντόκουκλες άντρας ( τσολιάς) γυναίκα (βλαχοπούλα) για μια πολύ εύκολη αφήγηση και απαγγελία ποιήματος.
Μέγεθος της κούκλας 45 εκατοστά


βλαχοπούλα

Μικρές μαρότ 

Κούκλες μαρότ ύψους 55 εκατοστών που παρουσιάζουν ελληνικές φορεσιές.
Τσολιάς
κρητικός
βλαχοπούλαβλαχοπούλες 


Μεγάλες μαρότ

Κούκλες ύψους 85 - 100 εκατοστών που παριστάνουν τους ήρωες του 1821 ή τις εθνικές ενδυμασίες

Αθανάσιος Διάκος
Τσολιάς


ΒλαχοπούλαΡήγας Φεραίος
Μπουμπουλίνα Ειδικές προσφορές για σχολεία και συλλόγους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου