Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Μια πονηρή αλεπού

Η αλεπού είναι ένα ζώο πολύ αγαπητό στα λαϊκά παραμύθια αλλά και στην  σύγχρονη λογοτεχνία.
Στα παραμύθια που παρουσιάζουμε παρουσιάζετε στο ένα σαν πονηρή βοηθός του ήρωα Πενταμπελά και τον κάνει βασιλιά, στον Κουτσοκοκοτάκο παρουσιάζετε απλά σαν βοηθός όπως και τα άλλα ζώα.
Η σημασία του βοηθού στο λαϊκό παραμύθι είναι μεγάλη γιατί είναι αυτός που θα κάνει τον ήρωα να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να πετύχει τον σκοπό του. Συνήθως οι βοηθοί είναι ζώα τα οποία έχουν υπερφυσικές ιδιότητες και έτσι μπορούν να πετύχουν πολλά ακατόρθωτα. Κάθε ζώο φέρει και ένα μέρος από τον χαρακτήρα του, στην περίπτωσή μας η αλεπού έχει σαν όπλο την εξυπνάδα και την πονηριά της και έτσι καταφέρει τον απλό χωρικό να τον κάνει βασιλιά.
Ας δούμε μερικές απλές κατασκευές για να φτιάξουμε κι εμείς την δική μας αλεπού.

Αλεπού από χάρτινο πιάτο.

Με ένα χάρτινο πιάτο σαν βάση φτιάχνουμε το κεφάλι της αλεπούς. Κολλάμε τριγωνικά αυτάκια και τριγωνική μουσούδα την ζωγραφίζουμε πορτοκαλί ή κάνουμε ένα κολάζ από πορτοκαλί χαρτάκια και η αλεπού μας είναι έτοιμη!







Αλεπού από χαρτοσακούλα.


Το χρώμα της μπορεί να είναι κίτρινο πορτοκαλί ή κόκκινο. Κόβουμε τα μουστάκια την ουρά και την μουσούδα και τα κολλάμε στην κλεισμένη σακούλα. 



Θα μπορούσαμε να την κάνουμε σακούλα για δωράκι στα γενέθλια ενός 
φίλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η χρήση της κούκλας.

         Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εισάγουμε ένα θέμα στην σχολική τάξη. Ένας από τους καλύτερους είναι: μια κούκλα. Κατά την διάρκ...