Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

παρέα με τα παραμύθια

Το φετινό καλοκαίρι το "Κουκλοθέατρο Λαμίας" παρουσιάζει μια ποικιλία έργων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Θα δείτε ιστορίες εμπνευσμένες από τα λαϊκά μας παραμύθια πηγή ανεξάντλητη και ανεκτίμητη. Οι ιστορίες αυτές έχουν χιούμορ ,δράση αλλά και μεγάλη συμμετοχή των παιδιών.

Τέτοιες ιστορίες είναι: 
"ο Πενταμπελάς", 
"Ο κουτσοκοκοτάκος"
"ο Φον Ποντικάκης".
Ιστορίες εμπνευσμένες από την ελληνική μυθολογία. Νιώθουμε μεγάλη την ανάγκη απέναντι στα παιδιά που έχουμε μπροστά μας να τους δείξουμε τους μύθους της Ελλάδας στην σωστή τους διάσταση και όχι πασπαλισμένους με την χρυσόσκονη του Ηolywood έτσι παρουσιάζουμε πάντα με την τεχνική του συνδυαστικού θεάτρου την ιστορία των Πλειάδων των επτά αστεριών της Πούλιας την"Δήμητρα και την Περσεφόνη".



Ιστορίες της Βίβλου. Θέμα αγαπημένο και πιο πολύ γιατί τα ίδια τα παιδιά συμμετέχουν στην δράση του έργου και δίνουν λύσεις στην πορεία του ήρωα. "Ο άσωτος", "ο καλός Σαμαρείτης" αλλά και η Κιβωτός του Νώε είναι τα έργα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Δεν θα ξεχάσω τα παιδιά που παρακολουθούσαν την παράσταση στο Πνευματικό κέντρο Παναγίας Δεσποίνης στην Λαμία που προέτρεπαν τον άσωτο να ξαναγυρίσει στον πατέρα του.




Κάθε ιστορία είναι προσεκτικά διασκευασμένη και παρουσιασμένη με έναν σύγχρονο παιδαγωγικό τρόπο, μια και το Κουκλοθέατρο Λαμίας και η παιδική σκηνή Ονειροβάτες επιθυμεί πρώτα να μιλήσει στην ψυχή των παιδιών για το ωραίο και στην συνέχεια να τα ψυχαγωγήσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η χρήση της κούκλας.

         Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εισάγουμε ένα θέμα στην σχολική τάξη. Ένας από τους καλύτερους είναι: μια κούκλα. Κατά την διάρκ...