Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Παραστάσεις στα Νηπιαγωγεία


«Παίζουμε θέατρο για την ψυχή μας»
Κάρολος Κουν 






Το «Κουκλοθέατρο Λαμίας» και η παιδική σκηνή «Ονειροβάτες» είναι κοντά σας με παραστάσεις , βιβλία , εκπαιδευτικές κούκλες αλλά και προτάσεις για ποικίλες εκδηλώσεις που αφορούν την σχολική δράση.
Γνωρίζοντας την δεινή συγκυρία που διέρχεται ο τόπος  προγραμματίσαμε και φέτος ένα εκπαιδευτικό- καλλιτεχνικό πρόγραμμα ανάλογο των περιστάσεων. Ο πολιτισμός δεν πρέπει να σταματήσει, αποτελεί το μοναδικό μας εφόδιο για να διαβούμε την στενωπό.






Συγκεκριμένα μπορείτε να επιλέξετε και να πραγματοποιήσετε μια παράσταση-εκδήλωση στον χώρο του σχολείου σας με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών.
Προτεινόμενες παραστάσεις

Ο κύκλος των παραμυθιών

v  Ο Πενταμπελάς (λαϊκό παραμύθι)
v  Των φρούτων το ξεφάντωμα ( διατροφή-υγεία)
v  Νούλης ο μικρός Νεροσταγονούλης (περιβάλλον)
v  Ο άσωτος (ιστορίες της Βίβλου)
v  Το σοκολατένιο σπίτι (κλασικό παραμύθι)
v  Φον Ποντικάκης(Μύθος του Αισώπου)




Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να σταλάξουμε μέσα στην ψυχή των παιδιών την αγάπη για το ωραίο. Έργο δύσκολο αλλά και όμορφο. Νιώθουμε την επιθυμία των παιδιών για ένα καλό θέαμα. Ένα θέαμα που δεν θα μείνει μόνο στο χειροκρότημα , θα μείνει στην καρδιά και στο νου και θα αποτελέσει αγωγή ψυχής, ψυχαγωγία.












Ο κατάλογος των έργων είναι ενδεικτικός ζητείστε να σας ενημερώσουμε με τον συγκεντρωτικό μας δραματολόγιο το οποίο αφορά παραστάσεις για όλες τις σχολικές εορτές.
Η οικονομική επιβάρυνση ανέρχεται στο ποσό των 2 ευρώ ανά μαθητή . Σε περίπτωση που ο σύλλογος γονέων επιθυμεί να καλύψει οικονομικά την παράσταση υπάρχει διαφορετική χρέωση.









Μετά το τέλος της παράστασης θα παραλάβετε ειδικό φάκελο με δραστηριότητες επέκτασης ώστε να χρησιμοποιήσετε δημιουργικά το θέαμα που είδατε μέσα στην εκπαιδευτική δραστηριότητα στη σχολική τάξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η χρήση της κούκλας.

         Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εισάγουμε ένα θέμα στην σχολική τάξη. Ένας από τους καλύτερους είναι: μια κούκλα. Κατά την διάρκ...