Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Πρώτη μέρα στο σχολείο

Μια ωραία ιδέα για  να υποδεχτούμε τους μικρούς μας μαθητές αύριο πρώτη μέρα στο σχολείο.


‘Όλοι  οι παιδαγωγοί γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η πρώτη αυτή μέρα, που το παιδί αποχωρίζετε την αγκαλιά του σπιτιού και της μητέρας, και περνάει  στην αγκαλιά του σχολείου και της  Νηπιαγωγού
Εμείς μπορούμε να κάνουμε αυτή την μετάβαση πιο θελκτική και πιο ήπια. Το θέατρο της κούκλας θα μας βοηθήσει σε αυτό, γιατί πρώτα πρώτα η κούκλα δεν είναι άνθρωπος. Είναι κάτι οικείο στο παιδί ,το έχει μαζί του στα παιχνίδια του.
Μια σκέψη λοιπόν είναι ένα πουλάκι: η σοφή κουκουβάγια, να υποδεχτεί τα παιδιά.
Σας προτείνουμε μερικές πολύ απλές και εύκολες κατασκευές ,ώστε να δημιουργήσετε την δικιά σας φιγούρα.

Κουκουβάγια από  φωτιστικό.

Ένα στρογγυλό χάρτινο φωτιστικό μπορεί να γίνει εύκολα με τα χαρακτηριστικά μια πανέμορφη κουκουβάγια ή οποία θα υποδέχεται τα παιδιά στην τάξη.

Κουκουβάγια από ρολό του χαρτιού υγείας

Κάνουμε ανακύκλωση και δεν πετάμε τα ρολά που περισσεύουν . μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα αντικείμενα διακοσμητικά αλλά και χρηστικά. Να λοιπόν οι κουκουβάγιες μας. Βάζουμε τα μάτια τους χαρακτηριστικά και μεγάλα. Την μύτη και τα φτερά. Περιορισμός στα χρώματα δεν υπάρχει όποτε αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και αυτοσχεδιάστε.













Κουκουβάγια από πέτρα.

Σας περίσσεψαν μερικές πέτρες που φέρατε μαζί σας από την παραλία και σας θυμίζουν τις καλοκαιρινές διακοπές. Να λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε. Να τις μεταμορφώσουμε σε κουκουβάγιες που θα διακοσμήσουν όμορφα τον χώρο μας.





Κουκουβάγια από χάρτινα πιάτα.

Θα χρειαστούμε
Τρία χάρτινα πιάτα.
Φτερά
Μπογιά ( τέμπερα- πλαστικό)
Ζωγραφίζουμε στο χρώμα που μας αρέσει τα δυο πιάτα και τα βάζουμε το ένα επάνω στο άλλο και δημιουργούμε ένα οκτώ. Το τρίτο πιάτο το κόβουμε στην μέση και δημιουργούμε τα φτερά. Βάζουμε κόλα και επάνω του κολλάμε τα φτερά που έχουμε. Βάζουμε τα μάτια και έτοιμη η κουκουβάγια μας.

Είναι αυτονόητο ότι αυτές οι κατασκευές μπορούν να γίνουν και μαζί με τα παιδιά. Είτε πρόκειται για τους μαθητές μας είτε για τα παιδιά μας.









Δείτε και τις δικές μας κατασκευές.

Μπορείτε να τις αποκτήσετε μόνο με 5 ευρώ η μαμά κουκουβάγια και από 2 ευρώ τα παιδάκια της. Η κρεμαστή κουκουβάγια στοιχίζει μόνο ένα ευρώ!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η χρήση της κούκλας.

         Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εισάγουμε ένα θέμα στην σχολική τάξη. Ένας από τους καλύτερους είναι: μια κούκλα. Κατά την διάρκ...