Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ημέρα για τον παππού και την γιαγιά

Με την ευκαιρία της παγκόσμια ημέρας ηλικιωμένων ας δούμε μερικές ιδέες.


  • Καλούμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες των παιδιών (ή ηλικιωμένους από το γειτονικό Κ.Α.Π.Η)να επισκεφθούν την τάξη.

  • Δίνετε στα παιδιά αρκετό χρόνο, για να καθίσουν και να συζητήσουν με καθένα από τους ηλικιωμένους.
  • Όσοι από τους καλεσμένους το επιθυμούν μπορούν αν διηγηθούν στην τάξη τι έκαναν όταν ήταν παιδιά  ή να μιλήσουν για εμπειρίες από το επάγγελμά τους ( π.χ. ένας καπετάνιος για τα ταξίδια του).

Η δραστηριότητα αυτή μπορεί να έχει μεγαλύτερη επιτυχία αν οι ηλικιωμένοι έχουν να δείξουν στα παιδιά και κάποιες φωτογραφίες από την παιδική τους ηλικία ή από την επαγγελματική τους ζωή.


Τα παιδιά θα χαρούν να δουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους μέσα στο σχολείο και οι ηλικιωμένοι θα νιώσουν μεγάλη χαρά. Δείτε τι έγινε στις Η.Π.Α. όταν στέγασαν ένα νηπιαγωγεία μέσα σε οίκο ευγηρίας.Να και ένα ωραίο δωράκι που μπορούμε να προσφέρουμε στον παππού και στην γιαγιά.

Τα λουλουδάκια μας.

Θα χρειαστούμε:

Χαρτόνι
Μια φωτογραφία του παιδιού ή μια ζωγραφιά του για τον εαυτό του.
Κόβουμε με το χρωματιστό χαρτόνι τα λουλουδάκια και στο κέντρο κολλάμε την φωτογραφία ή την ζωγραφιά.

Έτσι θα έχουμε ένα μπουκέτο με όμορφα λουλούδια που  είναι τα εγγόνια τους.

Και μια καρτούλαΣτο τέλος ο παππούς και το παιδάκι μπορούν να ζωγραφίσουν μαζί.Και να δημιουργήσουν μια ζωγραφιά ενθύμιο για την ημέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η χρήση της κούκλας.

         Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εισάγουμε ένα θέμα στην σχολική τάξη. Ένας από τους καλύτερους είναι: μια κούκλα. Κατά την διάρκ...