Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

"Δώσε χέρι"


Στον προσκοπισμό το είχαμε σαν σύνθημα. Ήρθε η ώρα να το χρησιμοποιήσουμε και στην καθημερινότητά μας στο σχολείο. "Δώσε χέρι" προτείνουμε στους γονείς για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον κατάλληλο για την εκπαίδευση των παιδιών, των παιδιών τους. 

Κατασκευάζουμε το εξής απλό παιχνίδι: 

Κόβουμε όμορφα χεράκια με χαρτόνι και τα διακοσμούμε ανάλογα, πάνω τους γράφουμε ένα υλικό το οποίο δεν υπάρχει στο σχολείο μας . Οι γονείς σήμερα στον αγιασμό, ή κάποια άλλη στιγμή παίρνουν στην τύχη ένα χεράκι και προσπαθούν να μας φέρουν το υλικό που λέει. Τα υλικά είναι φυσικά απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του σχολείου, αλλά και οικονομικά και ευκολόβρετα.

Οι γονείς χαίρονται να προσφέρουν στην διαδικασία αυτή αφού γνωρίζουν ότι πρόκειται για τα παιδιά τους. 
Από την σχολική μου εμπειρία έχω να σας πω πως και  στο νηπιαγωγείο της Ομβριακής στον νομό Φθιώτιδος αλλά και στην Στυλίδα που υπηρέτησα ως νηπιαγωγός οι γονείς ήταν δίπλα μου και καταφέραμε κάτω από αντίξοες συνθήκες να φτιάξουμε πολύ όμορφες κατασκευές για τους μικρούς μαθητές.





Το ίδιο μπορεί να γίνει και με μηλαράκια. Η έμπνευση είναι από το βιβλίο "Το δέντρο που έδινε"




"Δώσε χέρι" λοιπόν και ...καλή σχολική χρονιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η χρήση της κούκλας.

         Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εισάγουμε ένα θέμα στην σχολική τάξη. Ένας από τους καλύτερους είναι: μια κούκλα. Κατά την διάρκ...