Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Από την κυρία Φασαρία στην κυρία Μουσική.

Ακούστηκε ένα γνώριμο κουδούνισμα. Πέτρος: Είναι ο καπετάν Φασαρίας! Ξαφνικά πίσω από την καρέκλα της κυρίας Βερενίκης παρουσιάστηκε...

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

Πρώτη ημέρα στο σχολείο.


   Ένας καινούριος κόσμος ανοίγεται μπροστά στα μάτια του παιδιού γεμάτος εμπειρίες άλλα και χρωματισμένος   με το άγχος του αγνώστου.
Το νέο περιβάλλον του σχολείου μπορεί να είναι ελκυστικό, αλλά δεν παύει να είναι κάτι άγνωστο για το παιδί. Από το οικείο περιβάλλον του σπιτιού, το παιδί θα  περάσει αρκετές ώρες της ημέρας  στο σχολείο.
Από το ασφαλές περιβάλλον του σπιτιού στο οποίο είχε τα πάντα δικά του, στο σχολείο τα «πρωτεία» χάνονται . Επίσης τώρα  πρέπει να δουλέψει και να κουραστεί για να ενταχθεί σε μια ομάδα.

Ο  φόβος για το άγνωστο και το καινούριο του προκαλεί άγχος και αυτό εξωτερικεύεται με κλάμα, με πόνους στην κοιλιά ,με άρνηση φαγητού αλλά μερικές φορές  με επιθετική συμπεριφορά .
«Κάθε αρχή και δύσκολη»
 ο χρόνος προσαρμογής κάθε παιδιού ποικίλει από μερικές ώρες, μέχρι μερικές εβδομάδες.
Όλα αυτά βέβαια είναι εντελώς φυσιολογικά και οι γονείς θα πρέπει να τα δουν σαν μια συμπεριφορά του παιδιού τους που είναι παροδική και θα παρέλθει σύντομα, αρκεί να τηρηθεί από αυτούς μια σταθερότητα, ώστε να μην υπάρχουν παλινδρομήσεις.
Εξ άλλου έρευνες έχουν διαπιστώσει πως το 80% των παιδιών παρουσιάζουν δυσκολίες προσαρμογής κατά τον πρώτο μήνα φοίτησης στο σχολείο.  Δείτε περισσότερα εδώ: http://www.paidiatros.com/paidi/mathisi-sxoleio/school-adjustment


Ο ρόλος του δασκάλου.
Ο εκπαιδευτικός έχει μια φιλική και φιλόξενη συμπεριφορά απέναντι στους νέους μαθητές. Το περιβάλλον του σχολείου είναι ανάλογο και θα βοηθήσει ώστε να μπορέσει το παιδί να ενταχθεί σε αυτό ομαλά.
Τι μπορεί να βοηθήσει.

Κούκλα τάξης.

Η κούκλα τάξης  τις πρώτες ημέρες μας είναι πολύτιμη. Ο υπερβατικός της χαρακτήρας, η αμεσότητα του
παιξίματος,εισάγουν το παιδί στο κόσμο του παιχνιδιού που είχε και στο σπίτι του.
Η κούκλα είναι μεγάλη ώστε να μπορεί να είναι ίση με το παιδί ,έτσι την νιώθει σαν φίλη του. Μπορεί να την αγκαλιάσει και να παίξει μαζί της. Θα ακούσει να του μιλάει με την φωνή της δασκάλας και θα μάθει να την κινεί και να την ζωντανεύει. Ένα παιχνίδι συναρπαστικό που θα το κάνει να ξεχάσει για λίγο το άγχος του αποχωρισμού από την μητέρα.

Μικρά δωράκια.

Κάθε δώρο είναι ευπρόσδεκτο σε όλους μας, πόσο μάλλον στα παιδιά και ειδικά όταν πρόκειται για τους μικρούς μαθητές, που πρώτη φορά διαβαίνουν  το κατώφλι του σοχλείου.
Τα δωράκια αυτά μπορεί να είναι πολύ απλά και χειροποίητα.

Να μερικές ιδέες:

Σακουλάκια με σοκολατάκια σε σχήμα κουκουβάγιας.
 Εμείς δεν έχουμε παρά να σχεδιάσουμε τα μάτια της κουκουβάγιας σε χαρτόνι και να τα κολήσουμε πάνω στην σακούλα με τις καραμερίτσες ή τα σοκολατάκια και έτοιμο το δωράκι μας!Σας προτείνουμε

Κούκλα τάξης

Μια κούκλα φτιαγμένη από ύφασμα, ώστε να μπορεί να την χειριστεί οποιδήποτε παιδί από το παιδί των 2,5 ετών μέχρι και των 12.
  • Απαλή στην αφή ώστε να προξενεί στο παιδί ευχάριστο συναίσθημα.
  • Χωρίς αιχμηρά αντικείμενα ώστε να προξενήσουν τραυματισμούς. 

Η κούκλα μας μπορεί να αποτελέσει την συντροφιά των παιδιών όλο τον χρόνο.
Συγκεκριμένα υπάρχει σε δύο τύπους αγόρι και κορίτσι
κούκλα τάξης κορίτσι 
κούκλα τάξης αγόρι & κορίτσιΕσείς βέβαια μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε την δική σας φιγούρα κι εμείς να την υλοποιήσουμε.

Μικρά δωράκια – μαροτίτσες.

Οι κουκλίτσες μας είναι τόσο απλές που μπορούν με μια κίνηση του χεριού να ζωντανέψουν. Μαλακές φτιαγμένες από τσόχα  σε διάφορα ζωντανά χρώματα. Θα γοητεύσουν μικρούς και μεγάλους.
Υπάρχουν σε πολλά σχέδια

Ζωάκια-παιδάκια- πριγκίπισσες και πολλά πολλά άλλα.

Για να τις αποκτήσετε

Στείλτε email στο kouklotheatrolamias@gmail.com και ζητήστε αυτό που χρειάζεστε.
Οι τιμές τους είναι εξαιρετικά προσιτές
Κούκλα τάξης 20 ευρώ
Μαροτίτσα 3 ευρώ
Για παραγγελίες άνω των 80 ευρώ έκπτωση 10%
Ειδική προσφορά για τον Σεπτέμβριο!
Δωρεάν τας μεταφορικά + βιβλίο δώρο!


Για περισσότερες ιδέες και κούκλες επισκευθείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα http://www.oneirovates.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου