Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΔΑΧΤΥΛΟΚΟΥΚΛΕΣ

Παίξε κουκλοθέατρο! Είναι τόσο απλό!

Παίζουμε με όλο το σώμα: κούκλα τάξης

Παίζουμε με τα δάχτυλα: δαχτυλόκουκλα.
Δαχτυλόκουκλα
Η δαχτυλόκουκλα είναι μια κούκλα που μπορείς να την κινήσεις μόνο με το ένα σου δάκτυλο! Έτσι αυτό το πλεονέκτημα σου προσφέρει δυο δυνατότητες:
·        Μπορείς να έχεις πάνω από μια κούκλα στο χέρι σου. Έτσι μπορείς μόνος σου να παίξεις ένα παραμύθι.
·        Μπορείς να την κινήσεις με απίστευτη ευκολία χωρίς εξειδικευμένη κίνηση. Έτσι ακόμη και ένα παιδί δύο ετών μπορεί να το κάνει.
Η κίνηση αυτή αποτελεί την αρχή για την λεπτή κινητικότητα. Δεν δυσκολεύει τα παιδιά κι έτσι πίσω από το τραπέζι ακόμη και από μια καρέκλα στήνουν την δική τους παράσταση.
Ιδέες για δαχτυλόκουκλες
Τα πουλάκια αποτελούν πατρόν πολύ κατάλληλο για την κατασκευή δαχτυλόκουκλων. Δεν απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες ραψίματος έτσι τα παιδιά μπορούν να τα κατασκευάσουν πολύ εύκολα.
Επίσης παραμύθια που έχουν πολλούς χαρακτήρες όπως η Χιονάτη μπορούμε να τους παρουσιάσουμε με δαχτυλόκουκλες.

Έχουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας γαντόκουκλας αλλά το μέγεθός τους  είναι μικρότερο (ύψος 15cm).

Ετοιμαστείτε για παιχνίδι με τις δαχτυλόκουκλες που μπορούν να πάρουν το ρόλο της μασκότ στην σχολική τάξη, στο δωμάτιο, στον παιδότοπο. Διαθέτουν εύχρηστο κορδονάκι ώστε μετά το παιχνίδι να κρεμιούνται και να διακοσμούν τον χώρο σας .Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η χρήση της κούκλας.

         Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εισάγουμε ένα θέμα στην σχολική τάξη. Ένας από τους καλύτερους είναι: μια κούκλα. Κατά την διάρκ...