Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Η Κιβωτός του ΝώεΗ δραστηριότητα αυτή αναπτύσσει τη λεπτή κινητικότητα , ενθαρρύνει τη συνεργασία με αλληλεπίδραση, εμπλουτίζει τις εμπειρίες με δραστηριότητες πολλαπλών μέσων και πλουτίζει τις γνώσεις για τα ζώα.

Απαραίτητα υλικά

Ένα μεγάλο κομμάτι χασαπόχαρτο για κολάζ τοίχου.
Περιοδικά με εικόνες ζώων
Ψαλίδια
Άσπρη κόλλα (ατλακόλ)
Ξυλάκια χειροτεχνίας
Καφέ χρώμα
Χαρτόνια σε διάφορες αποχρώσεις
Πινέλα

Τι να κάνετε

Σχεδιάστε το περίγραμμα της Κιβωτού σ ένα μεγάλο κομμάτι χασαπόχαρτο
Βάλτε το στο πάτωμα ή πάνω σ ένα τραπέζι
Τα παιδιά κολλούν τα ξυλάκια καλύπτοντας το σώμα του πλοίου. Αφήστε τα να στεγνώσουν
Πείτε στα παιδιά να χρωματίσουν  όλα τα ξυλάκια καφέ. Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει.
Τα παιδιά μπορούν να κόψουν ή να σκίσουν το μπλε χαρτί σε μικρά κομμάτια και να τα κολλήσουν γύρω από την Κιβωτό, για θάλασσα και ουρανό. (Μπορούν να χρησιμοποιηθούν κι άλλα υλικά όπως μπαμπακάκια, χαρτομάντιλα ή κομματάκια τσόχας.)
Ζητήστε από τα παιδιά να ψάξουν στα περιοδικά και να κόψουν εικόνες ζώων.
Τα παιδιά θα κολλήσουν τις εικόνες των ζώων στο πάνω μέρος της Κιβωτού. Ψάρια μπορούν να κυκλοφορούν στο νερό, πουλιά στον ουρανό κλπ . Αφήστε τα να στεγνώσουν.
Κρεμάστε το έργο να το δουν όλοι.

Κάτι περισσότερο
·         Ψήστε μπισκοτάκια σε σχήματα ζώων. Κάντε μια γλωσσική άσκηση με την ερώτηση : «Τι θα παίρνατε μαζί σας αν πηγαίνατε ένα ταξίδι με την Κιβωτό του Νώε;»
·         Το ουράνιο τόξο. Ο Θεός όταν τελείωσε ο κατακλυσμός παρουσίασε στον ουρανό το ουράνιο τόξο σαν σημάδι ελπίδας  μπορούμε να το ζωγραφίσουμε και αυτό μαθαίνοντας ταυτόχρονα τα επτά του χρώματα.      Το περιστέρι. Ο Νώε έστειλε ένα περιστέρι για να διαπιστώσει πως τέλειωσε η βροχή και το περιστέρι γύρισε πίσω φέρνοντας στο ράμφος του  ένα κλαδί ελιάς σημάδι ότι τα νερά υποχώρησαν και φάνηκαν τα δέντρα.Τα ζώα. Δείτε τα ζώα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την δραματοποίηση της ιστορίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η χρήση της κούκλας.

         Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εισάγουμε ένα θέμα στην σχολική τάξη. Ένας από τους καλύτερους είναι: μια κούκλα. Κατά την διάρκ...