Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Κούκλας Πράξεις



Εκπαιδευτικό σεμινάριο


Το Κουκλοθέατρο Λαμίας λειτουργεί από το 1990, είναι ένας πολιτιστικός οργανισμός  ο οποίος αναλαμβάνει ποικίλες δράσεις για τη διάδοση της πανάρχαιας τέχνης του θεάτρου κούκλας και την ψυχαγωγία των μικρών και μεγάλων, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.
Στις δραστηριότητες μας περιλαμβάνονται, η πραγματοποίηση παραστάσεων κουκλοθέατρου, η λειτουργία εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, η πραγματοποίηση ειδικών σεμιναρίων για την εκμάθηση της τέχνης και τη διάδοσή της σε εκπαιδευτικούς, η κατασκευή θεατρόκουκλας καθώς και οι θεματικές εκθέσεις κούκλας.

προσφέρουμε


:
·     Την διεξαγωγή ενός εκπαιδευτικού σεμιναρίου 2 ωρών για όλους τους νηπιαγωγούς. Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκμάθηση βασικών αρχών του κουκλοθέατρου και θεατρικού παιχνιδιού, πρακτικές δημιουργικής απασχόλησης και συμμετοχής των μικρών παιδιών, προσανατολισμένα στους βασικούς κορμούς γνώσης και αγωγής .
·         Ειδικά για το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς προτείνουμε ένα ενημερωτικό σεμινάριο χωρίς εξειδικεύσεις με μικρή χρονική διάρκεια, απλά με κατευθυντήριες γραμμές έτσι ώστε να αποτελέσει αφετηρία για σκέψη και για επανάληψη του σεμιναρίου αργότερα ανάλογα με τις ανάγκες των εκπαιδευτικών.

·         Έκθεση με τις σειρές γαντόκουκλας που κατασκευάζει για εκπαιδευτικούς σκοπούς το «Κουκλοθέατρο Λαμίας».

 


Θεματολογία του σεμιναρίου

«Κούκλας Πράξεις»


Θεματικές ενότητες που αφορούν την ένταξη της δράσης του θεάτρου της κούκλας στις διαθεματικές ενότητες της σχολικής πράξης.

Η κούκλα σαν εργαλείο επικοινωνίας με τα παιδιά
Η κούκλα σαν εφαλτήριο για νέες δράσεις
Η κούκλα σαν ανιχνευτής συναισθημάτων
Η κούκλα σαν μέσο για την εισαγωγή στην θεατρική πολυτέχνη.

  • Πως ένα μουσικό κομμάτι μπορεί
να γίνει θεατρικό δρώμενο;
  • Πως ένα ποίημα μπορεί να γίνει παράσταση

·          «Από το παραμύθι στην παράσταση» - Οι γιορτές στο Νηπιαγωγείο.
Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορά το σενάριο και την δομή του Κουκλοθεατρικού έργου. Στο τέλος του σεμιναρίου οι παιδαγωγοί θα είναι σε θέση να παίξουν την δική τους παράσταση.

      














Κουκλοθέατρο και σχολική πράξη.
Το κουκλοθέατρο σαν εργαλείο στην διαθεματική προσέγγιση των δραστηριοτήτων και της γνώσης. Έννοιες όπως η κυκλοφοριακή αγωγή, η αγωγή υγείας, η διαπολιτισμική αγωγή ενσαρκώνονται  στους ήρωες κούκλες και έτσι η εκπαίδευση αποκτά σάρκα και οστά και γίνεται πιο κατανοητή σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.


Το σεμινάριο πραγματοποιείται δωρεάν

Για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου επικοινωνήστε με την υπεύθυνη του Κουκλοθεάτρου Λαμίας 
Αναστασία Ξηρομερίτου στο mail kouklam90@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η χρήση της κούκλας.

         Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εισάγουμε ένα θέμα στην σχολική τάξη. Ένας από τους καλύτερους είναι: μια κούκλα. Κατά την διάρκ...