Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Κούκλες από κάλτσες


Ένας εύκολος τρόπος να παίξουμε κουκλοθέατρο και να εξασκηθούμε στην κίνηση των δακτύλων είναι η κούκλα από κάλτσα. Είναι πανεύκολη στην κατασκευή της.

Θα χρειαστούμε:

Μια αθλητική κάλτσα
Μαλί για πλέξιμο

υλικά


Κουμπιά
Χρωματιστά χαρτιά για τα χαρακτηριστικά

Φτιάχνουμε την κούκλα.

Κολλάμε στο επάνω μέρος της κάλτσας τα μαλλιά ή αν μπορούμε τα ράβουμε  κολλάμε τα μάτια και τα μάγουλα το στόμα και την μύτη και η κουκλίτσα μας είναι έτοιμη. Αν θέλουμε να κάνουμε πιο σταθερό το στόμα της κούκλας βάζουμε από μέσα ένα χαρτονάκι σε οβάλ σχήμα.
Παίζουμε βάζοντας και τα τέσσερα δάκτυλα μέσα στην κάλτσα ή αν θέλουμε να ξεχωρίσουμε τον αντίχειρα τον κάνουμε να ανοιγοκλείνει το στόμα. Με αυτόν τον τρόπο κάνουμε μια πρώτης τάξης εξάσκηση στα δάχτυλα μας.

Η ομιλία της κούκλας μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αρχίσουν να μιλάνε. Όπως επίσης μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί με δυσκολίες στον λόγο να μιλήσει καλύτερα αντιγράφοντας τα λεγόμενα της κούκλας. Πίσω βέβαια από την κούκλα βρίσκετε το δικό μας χέρι και η δική μας προσπάθεια να βοηθήσουμε τα παιδιά με προβλήματα λόγου. Η κούκλα κάνει αυτό το «μάθημα» πιο συναρπαστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η χρήση της κούκλας.

         Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εισάγουμε ένα θέμα στην σχολική τάξη. Ένας από τους καλύτερους είναι: μια κούκλα. Κατά την διάρκ...